Min Blogg

Tisdag 4 september 2012

Hej igen!

Nu har vi kommit in i september, HÖSTEN står för dörren...

Jag har nu kommit hem från sjukhuset, är ju nyopererad för min droppfot. Kirurgen har dragit om och skurit av senor i min fot för att den ej ska hänga som en stor förlamad klump, utan den ska vara lite mer i rätt riktning. Får ju aldrig tillbaka min funktion i foten, men den kanske blir lite mindre snubblig.

Den är gipsad med en skena och lindad, ska vara gipsad i ca 6 veckor, men efter 2 veckor ska den tas av gipset för att plocka bort alla stygnen, och de är många!! Jag trodde det var några småsår, men hela foten ser helt massakerad ut. 4 stora sår, långa och inte vackra, men de kanske rättar till sig. Fasar för att plocka alla stygnen när de mojsat fast sig i såren, brr....

Läste på om operationen där det stod det var en 40 minuters dagoperation, men det gällde tydligen inte mig utan den tog ca 2,5 timma och jag blev kvar nästan 1 vecka på sjukhuset. Blev tydligen större och mer komplicerade ingrepp och så är det ju ingen rutinoperation och den kirurg jag hade är rätt ung och grön, hmm.....Men hoppas han vet vad han gjorde.....

En stor miss blev att de missade min smärtlindring innan de väckte upp mig ur narkosen, läkaren hade GLÖMT skriva i journalen vad jag skulle ha!!!!Galen. Vaknade med en djävulsk smärta som de inte fick ordning på och jag fick sagt till mig att låter man smärtan bli för stor så är den svår att häva i efterhand...trots all morfin både i piller och intravenöst... De fick såga upp gipset 2 ggr innan de kom på att en gipsskena skulle funka bättre pg a att foten svullnar så mycket så då trycker det på alla såren, men nu har jag en skena, nackdelen är att jag ej får stödja på det för det håller ej, men hellre det än att det stasar åt så det illspränger hela tiden, fanns ingen minut med vilovärk då, men nu funkar det ok om jag har benet i högläge..

Så min mesta tid här hemma nu är i min säng med benet uppallrat högt och vila, blir väldigt trött av alla tabletter, men hellre det och att det gör lite mindre ont. Hoppas det snart börjar vända till det bättre. Hoppas man glömmer den värsta smärtan när tiden går och att foten ev blir bättre.

Var med om något mycket otäckt på lasarettet, när de skulle försöka smärtlindra mig så satt de jämte mig och tryckte i mig morfin direkt i blodet, jag skulle säga till när det började lätta av, men det lättade aldrig av,  jag fick som andnöd istället, en sådan panik man fick...... Det var som tur var både läkare och sjuksyrra där så de fick ge mig motgift för jag hade fått en överdos av morfinet... Det var en hemsk känsla... Det tog tid innan jag började känna mig som om jag fick luft igen, fick syrgas samtidigt som de gav motgift. Nackdelen med motgiftet var att den lilla smärtlindring som dock var i den opererade foten gick ju ur kroppen så jag var helt obedövad med en uppskuren fot, det var riktigt hemskt.... Kändes som om jag höll på att ge upp då, men sakta men säkert lugnade det sig lite och till slut bytte de till annan medicinering och ja, den har jag nu, hjälper lite om jag är stilla, men blir supertrött av den.  Men det gör inget.

Ligger här i sängen med alla mina kissar som sällskap, Tv:n går varm härinne och tidningar och datan har jag som sällskap. Får köra lite med gubben och dottern nu ett tag.

Mina föräldrar kom ut med god tårta och fikabröd, en massa veckotidningar och en fin blomma, Tack så jättemycket snälla ni Cool.

Blev så överaskad av att det kom ett blomsterbud igår, det var min kära bror med familj som skickat en underbar bukett åt mig, jag blev jätteglad.

Förra omgången jag var hemma fick jag till och med en blomma från mina chefer, ett gott betyg tycker jag att de hör av sig...... det gör att man känner sig ihågkommen.

Väntar på att få se några rosa tuttar på kissarna, men inget syns ännu..... hoppas att någon ev kan vara dräktig, men bara att vänta och se. Vinkar.

Ha det bra alla vänner

Kram MonicaHjärta