Min Blogg

Måndagen 6 Maj 2013

Hejsan!

Här hemma är allt bara bra. Katterna mår fint, de har börjat vara mycket ute i kattgården nu när vädret varit bättre, så skönt.

Lilla Dagny och Ice bara älskar att sitta där ute och kolla in allt som rör sig och springa runt och jaga löv när det blåser.

Har pratat med alla som köpte mina små bebisar i Gladiator-kullen, Ice syskon.... Det går jättebra med dem alla och de är såå nöjda med dem, det känns jättebra för en gammelmatte Hjärta.

I helgen har jag varit i Värnamo med Dagny och Ice på deras första utställning, det gick bra, de var så himla lugna och fina, tog allt med ro.

De fick varsin EX 1 Rosett med sig hem och varsitt fint omdöme.

Dagny fick mycket positiv kritik, men tyvärr även lite negativt, men det visste jag ju om. Eftersom hon är en mitted-tecknad så ska hon ju ha sk rätt teckning i sin päls. Hon har tyvärr för lite vitt på sin haka, den ska vara helvit, men den är lite brun på kanterna. Sedan ska de ha en vit heldragen linje/rand från hakan och hela vägen under magen och bak till rumpen, men hennes bryts av och det är ej godkänt, tyvärr.... Jag ville ju haft en brun mitted som jag kan ställa ut och det såg hon ju ut enligt uppfödaren som när hon var liten, men tyvärr var det ej så, men jag tycker hon är jättefin ändå.

Det var så mycket bra med henne enligt domaren annars, fin kroppstyp, fina ögon, bra päls, underbart temperament m.m så en perfekt avelskatt skulle hon kunna bli, och det hoppas jag hon kommer bli med tiden Cool. Hon är en underbar liten tjej som jag älskar såå mycket.

Lilla Ice fick mycket fin kritik med, hennes svagheter just nu var lite små ögon och de satt lite tätt enligt denna domaren Vinkar, men det tycker inte jag.... Sedan har hon lite för rak profil men den hoppas jag rättar till sig.... annars var allt bara bra. Fin haka, LÅNG svans , lång kropp och bra tyngd, kanon pälskvalité och ett underbart temperament.

Ja jag är jättenöjd med tjejerna i helgen, de skötte sig perfekt.

Men det var skönt att komma hem, för det blir en lång dag. Vi var i Aplarinken i Värnamo, en kall hall.....

Det extra roliga var att jag fick besök av 2 par som köpt kattungar av mig tidigare. Jättekul att se er!

Igår var vi och firade en kompis som fyller år i veckan, hon bjöd på middag och vi hade trevligt. De bor fint på landet med hästar, katter och en hund (mannen har fått en blind-hund) eftersom han blivit gravt synskadad nu sedan 3 år tillbaka, tragiskt, men han är otroligt duktig.....

Idag blir det jobb igen, har eftermiddag/kväll så det blir att pyssla lite innan jag åker....

Solen skiner och det ska bli 17 grader varmt idag, låter jätteskönt!!!

Ha en fin dag alla!

Kram Monica Hjärta